Málnás-tejszines túrótorta
.
Málnás-tejszínes túrótorta (Margit2)
Hozzávalók a piskótához:
3 tojás sárgája + 3 tojás felvert habja.
3 evőkanál porcukor
0,5 dl étolaj
3 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
3 tojás sárgáját 3 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 0,5 dl étolajat, 3 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 1 evőkanál kakaóport, és a 3 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 24 cm-es torta formában megsütjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
A kész piskótát, kivesszük a formából lehúzzuk róla a sütőpapirt és kihűlve a torta formába visszahelyezzük, erre jön majd a krém.
Krémhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor,
25 dkg tehéntúró,
15 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 dl tejszín (Hullala)
10 g zselatin.
50 dkg friss málna
Tetejére: 12 g színtelen tortazselé.
Elkészítés:
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük.
A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot.
A zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük.
4 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd a dermedő krémbe keverjük.
A krém felét egyenletesen a piskótára simítjuk, és jól megrakjuk málnával. Ezután a második felét is rákenjük, és azt is málnával kirakjuk, aztán a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített, színtelen tortazselével leöntjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!
|