Gyümölcs torta
Akár télen is! (Ez a torta őszibarack befőtből készült, persze lehet friss gyümölcsből is készíteni)
Hozzávalók:
4 tojásból Piskóta (Lásd a süteményeknél piskóta készítése)
1 db kerek gyümölcs torta forma
1,5 üveg őszibarack befőtt
Krémhez:
1 cs vaniliás pudingpor
3,5 dl tej
3 evőkanál cukor
5 dkg vaj
4 csapott teáskanál zselatin
2 dl befőtből megmaradt őszibarack leve
4 tojásból piskótát készítünk, egy gyümölcs formába!
Sütés 190 fokon 30 perc
Krém:
A vaniliás pudingot 3,5 dl tejben és 3 evőkanál cukorral megfőzzük. Ha langyosra hűlt 5 dkg vajat hozzá keverünk.
Ne várjuk meg míg dermedésig meghűl! A krémet rakjuk rá a piskótára, és nyomkodjuk bele a barackokat, végül
4 csapott teáskanál zselét 2 dl őszibaracklével összekeverjük és felforraljuk.
Ha kezd hülni, folyamatosan kezd dermedni!
Vigyázzunk időben öntsük rá a barackokra.
Hűtőben 1-2 órát hűtjük.
Az eper torta úgy készül mint a barack torta.
A gyümölcs tetejére a zselatin, epres zselatinból készült, amihez csak vizet kell tennünk!
|