Rigó Jancsi
.
Rigó Jancsi
Hozzávalók
Hozzávalók:
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 e.k kakaó
Krémhez
5 dl tejszin
5 e.k liszt
Máz:
1 tábla tejcsoki
2 evőkanál víz és 2 evőkanál olaj
20 dkg ráma
20 dkg porcukor
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzá adjuk a cukrot és tovább verjük, hozzá adjuk a sárgáját és végül óvatosan bele keverjük a lisztet és a kakaóport.
Közepes tepsibe 195 fokon 30 percig sütjük (sütőpapir)
A krém:
A tejszint a lisztel felfőzzük, ha kihűlt hozzá adjuk a habosra kikevert margarint porcukorral!
Ha kihült a piskóta, rákenjük a krémet, és a cskimázat!
Máz:
A tábla csokit a vizzel felolvasszuk és a végén belekeverjük az olajat.
|