Gezstenye torta
.
Gesztenye torta
1. 6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk.,
majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a 6 tojás felvert habját.
A tésztát megsütjük kerek torta forma
A forma aljára sütőpapirral kibéleljük.
Sütés: 190-200 fokon 30 perc.
2. Krém:
2 cs gesztenye massza
20 dkg margarin
15 dkg cukor
rumaroma
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük!
1 cs vanilia pudingot, 3 dl tejben megfőzzük.
Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémmel.
A tortalapot ha kihült 3 részre vágjuk és a krémet rákenjük, hagyjunk a torta tetejére és az oldalára is!
3. Tetejére és az oldalára:
2 cs. tejszinhabport, vagy Hullalát felverünk és rákenjük!A tetejét megszórhatjuk kakaóporral vagy gesztenye daráva, vagy csoki reszelékkel.!
|