Csirkeragu leves
.
Zsirban vagy olajban felaprozott zöldségeket ( répa, kevesebb zöldség, borsó, akár egy pici karalábé, kevés gomba aki szereti)megdiszteljük!
Utánna petrezselyemzöldel megszórjuk és kb 1 evőkanál lisztel, felöntjük vizzel.
Rakunk bele 2-3 db tyúkhúsleves kockát, sózzuk borsozzuk, 1-2 szelet zöldpaprikát, paradicsomot, fél vöröshagymát.
Csirkeaprólékot rakunk még hozzá (nyak, láb, farhát, szárny...)
Ezt kb 1-1,5 órát főzzük mig a csirke meg nem puhul.
Közben elkészítjük a grizgaluskát:
A galuskát mielőtt a leves kész 15-20 percel.
1 egész tojás, és annyi griz hogy könnyen keverhető legyen (azt nagyon el kell találni) mert ha keverés közbe már kemény akkor olyan lesz mint a beton, de ha lágy (majdnem a kanálról könnyen leeső grizt keverünk ki, nagyon puha lesz a galuskád!
Rakok bele még vegetát, ha összekeverjük berakjuk a hűtőbe egy picit, és a leves befejeztével kiskanállal bele szaggatod.
A végén hozzá lehet önteni egy kis tejszint vagy tejfől! Hőkiegyenlítésre figyeljünk!
|
|

|