Bagett II.
Kenyérsütéshez való kanálméretek
kk= kismérőkanál=teáskanál
nk_nagymérőkanál=evőkanál
tk=teás kanál
mk=mokkáskanál
-Falusi fehérkenyér keverék, egy adalék és íz anyagokat tartalmazó liszt keverék, ha nincs lehet BL55-ös lisztel pótolni!
-Aszkorbinsav a kelesztést segíti elő, a gyógyszertárban lehet beszerezni!
Sajtos bagett
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
1/2 mokkáskanál aszkorbin
1 kk cukor
2 kk só
1 ek méz
1,5 dl tej
1,5 dl viz + - 1 ek.
1 ek olaj
30 dkg BL55 liszt
24 dkg BL80 liszt
A hozzávalókat, a dagasztó gépbe rakjuk,.
Dagasztás és kelesztés után, 4 egyforma nagyságú cipóra daraboljuk.
Külön-külön kerek lappá nyújtjuk, és felsodorjuk. A tetejét pengével bevágjuk, és a tepsin még fél órát kelesszük.
220 fokos sütőben kb 30 percet sütjük
|