Gesztenyés Csók
Sütés nélkül.
Hozzávalók
10 dkg darált keksz
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
Az összeállításhoz: Lefőzött kávé esetleg nagyon kevés tej.
Az egészet összegyúrjuk és kicsi gombócokat formálunk belőle (kb 1 egész diótól, kicsit nagyobb) de ez a citromfacsaró méretétől is függ!! és kristálycukorba hempergetjük.
A belsejébe való töltelék:
25 dkg Fagyasztott gesztenye massza
5 dkg porcukor
15 dkg darált keksz
10 dkg vaj
egy kevés rum
Hozzávalól elkészítéséhez 1 db citromfacsaró, kristálycukor és magozott megy.
A kis gombocókat belenyomjuk a citromfacsaróba amibe egy kevés kritálycukrot szórunk, jól szétlapitjuk hogy felvegye a facsaró formályát. Utánna egy kevés gesztenye masszát nyomunk bele, utánna jön a megy és végül megint a gesztenye massza, amivel befedjük.
Pár határozott mozdulattal kiütjük a sütiket, és tálcara rakjuk.
|