Francia farmer kenyér
Az alapanyagok könnyen beszerezhetők, nagyon jó finom kenyér.
Kenyérsütéshez való kanálméretek
kk= kismérőkanál=teáskanál
nk_nagymérőkanál=evőkanál
tk=teás kanál
mk=mokkáskanál
-Falusi fehérkenyér keverék, egy adalék és íz anyagokat tartalmazó liszt keverék, ha nincs lehet BL55-ös lisztel pótolni!
-Aszkorbinsav a kelesztést segíti elő, a gyógyszertárban lehet beszerezni!
Francia farmer kenyér
Hozzávalók
50 dkg kenyér
1,5 dl + 2 evő.k víz (kb)
2,7 dkg élesztő
1,5 dl tejfől
50 dkg BL 55 lisz
1 evő.k olaj
2 kk só (kismérő kanál)
2 késhegynyi aszkorbinsav
Ha kenyérsütő gépbe csináljuk, minden hozzávalót rakjunk a gép tartályába, egy dagasztó programot kiválasztunk.
Ha egyszer megkelt a tészta (Az első dagasztásnál a gépet én mindig kikapcsolom hogy ne túl melegben keljen) kivesszük, lazán átgyurjuk és középen engével megvágva, formába helyezzük.
Én kenyereknél mindig sütőzacskót használok mert a kenyér héja sokkal ropogossabb és finomabb lesz, persze lehet zacskó nélül is sütni, akkor egy kis vizet tegyünk a sütő aljára.
Sütés: Előmelegített sütőben 220 fokon 50 perc
90 dekás kenyér
3 dl viz + kb 2 ek
2 dl tejfől
1 e.k olaj
5 kk só
80 dkg BL 55 liszt
10 dkg rétesliszt
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál aszkorbin
|