Emeletes élvezet
Sütés nélkül!
Emeletes élvezet (Aliz receptje)
Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg Ráma margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej
20 dkg túró, porcukor, 2x2 dl tejszín, 1 cs. vaníliás cukor
2 cs. Aranka vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le.
A tésztát kettő folpack között óvatosan kinyújtom. Belerakom a formába!
A túrót, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz.
Ezt a túrókrém tetejére kenem.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Ahogy én csináltam:
A külömbség hogy a kekszes tésztába kakaóport raktam 1 evőkanállal, a túró 25 dkg került bele, és Hullalát használtam végig tejszin helyett! És a tetejét kakaóporral szórtam meg jó vastagon!
2 dl tejszín, 5 dkg porcukor
|