Forma kenyér
Könnyű, ropogos fehér kenyér
Hozzávalók
45 dkg Bl 80 liszt 10 dkg BL55 liszt 1 pupos e.k rétesliszt 1 pupos e.k teljes kiőrlésű búzaliszt 1 mk. aszkorbin (csapott) 1 tk sikér 1 ek margarin 2,5 kk (kismérő kanál) só 1 kk. cukor 80 ml tej 220 ml viz estleg + 10-20 ml 2,8 dkg élesztő
A kenyérsűtőbe rakjuk a hozzávalókat! Sorrendbe: élesztő, cukor, folyadék, vaj, liszt, sikér, aszkorbin, só.
Egy dagasztó programra állítjuk! Ha összeállította a tésztát kivesszük és eg kelesztő tálba tesszük, ott hagyjuk meg kelni míg a tetejét el nem éri, utánna kivesszük lazán átgyúrjuk és formára alakítjuk.
A tetejét pengével bevágjuk és sütő zacskóba tesszük, hosszukás kenyérsütő formába rakjuk és hagyjuk 1 órát kelni (míg szép magas nem lesz!)
A sütőt 220 fokra előmelegítjük (nem hőlég keverés) első 10-15 perci 220 fokon utánna 200 fokra csökkentsük a hőt! 1 órát sütjük!
|