Néger kocka
A sok kedvenc közül ez is az! Egy kakaós tészta ami rendkivűl könnyű omlós és rajta a felfőzött tojásfehérje, és a csokimázzal befejezve!
Néger kocka (Minksz Zsolt) ahogy én készítem
Hozzávalók:
a tésztához:
4 tojássárga,
25 dkg kristálycukor,
10 dkg margarin,
25 dkg rétesliszt,
2 dl tej,
2 dkg kakaó,
1 csomag sütőpor;
a tepsi kikenéséhez zsír és liszt;
a tetejére:
4 tojásfehérje,
25 dkg kristálycukor;
a mázhoz:
3 ek kakaópor
3 ek cukorÍ
3 ek viz
ezt felfőzni és félre húzva 6-7 dkg vajat belekeverni
|
Elkészítése: A tojássárgákat a cukorral, a sütőporral meg a puha margarinnal habosra
keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kakaót, a tejet, végül beleszitáljuk a lisztet.
Alaposan kikeverjük, és kizsírozott, kilisztezett, közepes kb 20x30 nagyságú tepsibe töltjük.
Sütés 190 fokon 30-35 percig (tű próba)
Amíg hű a tészta
Simára keverjük a cukrot a tojásfehérjékkel és gőzön, habverővel kevergetve sűrűre, fényesre főzzük.
A tészta tetejére simítjuk, és a sütőbe visszatolva a tepsit,
kb 1 órát 70-100 fokos sűtőben szárítjuk
A tepsiben hagyjuk kihűlni, végül a csokimázzal befedjük!
Hagyjuk állni, amíg a tésztára a máz rá nem száradt, majd kis kockákra kínáljuk.
!
|
|