Kapros túros lepény
.
Kapros-túros lepény (Gondaanyu receptje alapján)
Keltésztához:
40 dkg liszt
2,2 dkg élesztő
2 ek cukor
1/2kk só
5 dkg olv vaj
2 tojás sárgája
tej 2 dl (egy lágyabb tésztát kapjunk)
Túróhoz
0,5 kg túró
1 tojás sárgája + a fehérje felvert habja
kapor
1/2 tasak vaniliás pudingpor
ha vizes a túró 1 evőkanál búzadara
3-4 evőkanál cukor
Külön felverem a habját és végül óvatosan összekeverem.
A tészta hozzávalókat, dagasztógépbe rakjuk. A dagasztás után duplájára hagyjuk kelni. A tésztát kinyújtjuk és 26x35 kizsirozott terpsibe rakjuk!
Ráhalmozzuk a túró tölteléket és végül 1 pohár (kicsi) tejfőllel amibe 1 egész tojást rakok 1 kanál cukrot, rákenem a túróra.
Előmelegitett sütőben 190-200 fokon 35-40 perc alatt megsütöm.
|