Spárga krémleves
Hozzávalók:
50 dkg (zöld)spárga
1 dl tejszin
1 tojás sárgája
1 evőkanál liszt
kb 1,5 víz (1 húsleves kocka)
só
bors
póráhagyma
pici olaj
tárkony (csipet)
Elkészítése:
A spárga felső végét kb 2 cm darabokba levágom és félre teszem, a többit megpucolom az alsó végét is levágom (fás részét) és eldobom!
A többit darabokra vágom.
A hagymát apróra vágva, kevés olajon megdinsztelem, rászórom a spárgát (nem a felső végét az a végén kerül a levesbe.
Nagyon pici tárkonyt pár percig kevergetem, felöntöm kb 1,5 l vizzel amibe előtte feloldottam 1 db tyúkhúsleves kockát.
Sózom, borsozom, fedő alatt puhára főzöm.
Közben kevés vizben a spárga fejeket, pár perc alatt megfőzöm. Kiveszem és félre teszem.
A spárga megfőtt, félre húzom és kézi mixerrel jól elpépesítem.
Külön tálba a tejszint a tojás ságájával és a lisztel jól összekeverem és a levesbe öntöm. (hőkiegyenlités)
A spárga fejeket belrakom egyett rottyantok rajta, és már tálalhatom is! Nagyon finom!

|