SaMaris : Vaníliás, túrós, citromos, epres tejszínes torta |
Vaníliás, túrós, citromos, epres tejszínes torta
Vaníliás, túrós, citromos, epres tejszínes saját kreációjú torta.
2 tojásból piskótát sütöttem
Egy lábasba 5 egész tojást, 20 dkg cukorral habosra keverek, hozzáadok 3 dl tejet és egy fél rúd vaníliát, de természetesen jó vaníliás cukor is, majd az egészet egy forró vizes edénybe teszem, úgy, hogy a krémes edény alja a vízbe érjen /én erős tűzön forralom a vizet, így gyorsan sűrűsödik / és sűrű krémmé főzőm állandó keverés közbe, ha besűrűsödött, két citrom reszelt héját szóróm bele.
50dkg túrót szitán átnyomok / természetesen ezt előre elkészítem/ és a sűrű krémbe keverem és ezután többször kevergetve, lehűtöm. 2,5 dkg zselatint 2dl dl tejbe felolvasztok, addig melegítem a tejet, míg elolvad a zselatin, ne forrjon, majd langyosra hűtöm és a kihűlt túróskrémbe öntöm, közbe felverek 3 dl tejszínt és lazán ezt is belekeverem.
Az elkészített piskótára kenem a kész krémet, hűtőbe teszem egy félórát /el is maradhat, mert ahogy teszem a tésztára a krémet már eléggé nehezen kenhető a hideg tejszín miatt, klasszul dermed a krém/
3dl tejszínt kemény habbá verek, hozzáadok 5 dkg porcukrot és még egy kicsit verem, majd 1 dl tejbe felolvasztok 1 teáskanál zselatint, vigyázni kell olvasztás közbe, nehogy felforrjon, amikor kész kicsit hűtöm és hozzáadom állandó habverés közbe a tejszínhez, az így elkészített tejszínt nyomózsákba teszem és a krém tetejére nyomom, egy kis adag tejszínt összekevertem 3 evőkanál turmixolt eperrel és azt a tejszínre nyomon ízesítésnek és már fogyasztható is.
A tészta készítésével együtt nem tartott két óránál tovább, míg elkészültem.
|