Rumos pite
Nagyon finom, rumos ízesítéssel
Tésztájához:
50 dkg liszt 15 dkg cukor 12 dkg zsír 1 sütőpor 2 tojás 1 vaniliás cukor kis citrom reszelt héja kevés tej
A hozzávalóka összedolgozzuk annyi tejet adjunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 4 felé osszuk, a tepsi hátulját vékonyan megkenjük zsírral, és a tésztákat rajta kinyújtjuk. Könnyen nyújtható tészta, nem kell tőle félni! A 4 db tésztát külön külön megsütjük, 190 fokos sütőben 10 percig.
Amikor kihült, kettőt megkenjük baracklekvárral, a másik kettőt összetörjük, hozzáadjuk a...
25 dkg cukrot 1/2 dl rumot 2 kanál kakaóport és annyi tejet hogy kenni lehessen. A két másik lap közé tesszük!
A tetejét leöntjük csokoládé mázzal!
Másnapi hagyjuk, hogy a tészta jó megpuhuljon!
|