Gesztenyés szelet
Gesztenyés szelet /ahogy én készítettem, ötletet Böbsi gesztenyés kockája adta/
6 tojás fehérjét felvertem habnak, amikor kemény darabos lett a hab 6 evőkanál cukrot adtam hozzá, majd 6 tojás sárgáját és az 1dl étolajat, végül 6 evőkanál réteslisztet fél csomag sütőporral és másfél evőkanál kakaóval összekevertem és óvatosan a masszába kevertem./ezt már nem géppel/
A tésztát megsütöttem (közepes tepsi) én 150 fokon kb. egy óra.
Amikor kihűlt kettévágtam.
Krém: 2 cs gesztenye massza 25 dkg margarin 15 dkg cukor rum
Cukrot a margarinnal, gesztenye masszával habosra kevertem.
4 ek réteslisztet, 1vanílíáscukrot, fél liter tejet összefőztem.
Amikor kihűlt belekevertem a vajas gesztenyés krémbe, és hozzáadtam a rumot ízlés szerint és még géppel kevertem jó könnyű habosra.
A kész krémet: tészta, krém, tészta, krém /egy harmadot a tészta közé a többit a tetejére/ kentem
6dl OKÉ tejszínt felvertem habnak
1 evőkanál zselatint/Horváth Rozi félét/ 1dl tejbe felolvasztottam/forrni nem szabad/ és langyosan a tejszínbe kevertem géppel és a krémre simítottam.
Isteni finom, könnyű, habos, csak ajánlani tudom, a tejszín még ma sem esett össze.
|