SaMaris : Pogácsa: Csülkös, juhtúrós, borsos, fokhagymás tejfölös |
Pogácsa: Csülkös, juhtúrós, borsos, fokhagymás tejfölös
Csülkös, juhtúrós, borsos, fokhagymás tejfölös pogácsa /drága, különleges és nagyon finom/
60 dkg liszt , 30 dkg margarin , 1 egész tojás + 3 tojássárgája , só tetszés szerint,/ vigyázni a csülök is sós/ , egy első főtt füstölt csülök darálva / bőr nélkül darálom/ , 5 dkg élesztő , tejföl kb 2 - 3 dl , 1 kanál /kávés/ cukor ,4 gerezd fokhagyma, bors tetszés szerint, 10 dkg juhtúró Az élesztőt kb.1 dl cukros tejfölben, felfuttatjuk / szobahőmérsékletű a tejföl és az élesztő /, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az egész tojást és a 2 tojássárgáját, élesztőt, sót, darált csülköt, reszelt fokhagymát, őrölt borsot és annyi tejfölt, hogy gyenge rétestésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk , kelesztjük kb 2 órát .Kinyújtjuk 2,5 cm vastagra , közepes pogácsákat szaggatunk , tetejét megkenjük tojássárgájával ,pihentetjük 20-25 percet 200 fokon sütjük, használom a légkeverést. Nagyon finom és napokig puha marad, a kedvenc tejfölös pogácsámból kreáltam, ez olyan, hogy szinte még ideje sincs megsülni és már el is fogyott, nagyon tudom ajánlani, nagyon laktató.
|