SaMaris : Sajtos rúd (sütőpor, élesztő nélkül) |
Sajtos rúd (sütőpor, élesztő nélkül)
Sajtos rúd (sütőpor, élesztő nélkül) 2006.11.05. 13:00
40 dkg zsíros sajtot lereszelünk 25 dkg azaz 1 kocka hideg margarint feldarabolunk. A gyúródeszkára borítunk 25 dkg lisztet. Köré szórjuk a margarint. Alaposan megsózzuk. Elkezdjük összemorzsolni a margarint a liszttel. SZép lassan elkezd összeállni. Ekkor hozzáadunk 25 dkg reszelt sajtot is, és gyorsan finom tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Egy zacsiba tesszük és kb 1 órára a hűtőbe tesszük kicsit hűlni. Ha lejárt az idő, kivesszük a hűtőből és a zacsiból. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kb 3-5 mm-esre kinyúltjuk. AZ egészet megkenjük felvert tojással, hogy szép színe legyen, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Utána derelyevágóval vékony szeleteket vágunk a tésztából. Előmelegített sütőben kb 200-220 fokon úgy 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Könnyű, gyors, illatos, finom, egyszerűen elkészíthető.

|