Hideg gyümölcsrizs
Hideg gyümölcsrizs
15 dkg rizs,5 dl tej, 2 dl víz, 5 dkg cukor, 2 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor.2 dl vízben tesszük fel főni a rizst és amikor a vízet magába szívta,adjuk hozzá a tejet,vajat meg a vaníliás cukrot, és puhára főzzük, majd lehűtjük.
3 dl tejszínből habot készítünk, amit 5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral ízesitünk.A kész tejszín 3/4 részét a lehűlt rizsbe keverjük a többit , majd diszitésre használjuk.1/2 kg friss gyümölcsöt előkészítünk és rétegezve rakjuk a rizsbe, apró csoki darabokat is szórhatunk a gyümölcs közé.A rétegezést gyümölccsel fejezzük be és tejszínnel díszitjük. Egy - két órára hideg helyre állítjuk.
A gyümölcsöt tetszőlegesen vegyesen használjuk,kimagvalva,levétől lecsorgatva,igény szerint cukorral meghintve.A recept szerint nem nagyon édes, én dupláztam a cukrot és pici sót tettem a rizsbe.
|