Kukoricás kenyér
Kukoricás kenyér /könnyű laza szerkezetű, zacskóban sült/
Hozzávalók:
30 dkg BL 80 kenyérliszt
10 dkg világos rozsliszt
10 dkg világos tönkölybúzaliszt
10 dkg VitaMill finomliszt búzacsirával
15 dkg kukoricaliszt
2 tk.búzasikér
10 dkg főtt és áttört burgonya
5 dkg margarin
3 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
3,5 dl langyos víz + 1 - 2 kanál ha szükséges
csipet aszkorbinsav
Az élesztőt a cukorral kevés langyos vízben feloldjuk és keverünk hozzá annyi lisztet,hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk és felfuttatjuk.A lisztet összekeverjük a hozzávalókkal és belekeverjük a felfuttatott élesztőt és langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk,amit jól kidolgozunk majd letakarva duplájára kelesztjük.Ha megkelt átdolgozzuk,formázzuk,kelesztjük,előmelegített sütőbe 200 fokon sütjük 45 percet.

|