SaMaris : Hájas pogi vagy bármilyen süti: |
Hájas pogi vagy bármilyen süti:
Hájas pogi vagy bármilyen süti:
50 dk liszt,25 dk háj,1 ek tejföl,1kk cukor, 1 kk só / a pogihoz édes tésztához kevesebb/,2 dk élesztő,1 tojás.1 dl tej az élesztőhöz.élesztőt felfuttatod, hájat ledarálod /hártyáit szedd le/ három részre osztod, lisztből rétes tésztát készítesz nyújtod rá a háj,pihi,nyújtod rá a háj és mégegyszer ua.ez pihi és végül ujjnyi vastagra nyújtod és szaggatod poginak vagy vékonyabbra nyújtod és töltöd lekvárral vagy dióval.Forró sütőbe sütöd.
A hájat ledarálod és keverd össze mint a vajat,a tésztát vékonyra kinyújtod rákened a háj 1/3-át és mint a bejglit feltekered rúdba és a két végét egymástra hajtod és egy picit nyomkod meg hogy lapos legyen kapsz egy "téglalapot"és kb15-20pec pihi és ugyanez és mégegyszer és a harmadik után pihi és akkor már formálod, ha pogi lesz belőle akkor amikor tetejét kened tojássál figyelj, hogy ne csurogjon a tojás az oldalára,mert a leveleket visszafogja, és ha valami más akkor is csak a hajtott részét kend ahol a tészta vágva van oda ne csurogjon tojás.

|