Farsangi fánk:
Farsangi fánk:
3 dkg élesztő
3 dl tej
6 dkg vaj
5 tojássárgája
2 ek cukor
1 ek rum
50 dkg liszt
só
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom,a vajat habosra keverem a cukorral és az öt tojássárgájával,ha felfutott az élesztő hozzákeverem és még a maradék tejet és a rumot és végül a lisztet megsózom és azt is hozzákeverem.Utánna alaposan dagasztom a tésztát/apró hólyagos legyen/.
Duplájára kelesztem, majd óvatosan lisztezett deszkára teszem, kézzel hüvelykujj vastagságúra lapítom,kiszaggatom, kb.30 percet pihentetem és 3 - 4 ujjnyi magas meleg olajban, fedő alatt sütöm az egyik oldalt és fedő nélkül a másikat.Itatóspapirra szedem ki.Vaníliás cukorral még melegen megszórom.
|