Pali szelet
.
Pali szelet (Margit2)
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg porcukor 2 tojás 2 evőkanál kakaó 2 evőkanál méz 2 mokkáskanál szódabikarbóna 5 dkg vaj
40 dkg liszt
Krémhez:
1 puncs pudingpor 1 vaníliás pudingpor 5 dl tej 1 ek liszt 20 dkg porcukor 25 dkg margarin
|
A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) gőz fölött 5 percig főzzük, utána hozzákeverjük a lisztet.
Három lapba nyújtjuk, és tepsi hátulját margarinozva, megsütjük. (a nyújtász a tepsi hátulján végezzük!
A krémhez megfőzzük külön-külön a pudingporokat és az 1-1 ek.liszt 0,5-0,5 dl tejben, és kihűtjük.
A margarint kikeverjük a porcukorral, kétfelé osztjuk, egyik felét a kihűlt puncsos krémhez, másik felét a vaníliáshoz keverjük. A puncsosba teszünk egy kis rumot, a vaníliásba pedig vanilia aromát.
Egyik tésztalapot a puncsos krémmel kenjük meg, rá a másik lap, arra pedig a vaníliás krém és a tésztalap. A tetejére csokimázt teszünk. Inkább másnap fogyasszuk, hogy megpuhuljon!
|
|