Focaccia
Focaccia
A tésztához:
1,5 dkg élesztő
45 dkg Bl 80 liszt
220-250 ml folyadék / 50 ml tej 170-200 víz
30 ml oliva olaj
1,5 k.k mérő.k só
1 csipet oregánó
A tetejére:
2 gerezd darabokra vágott fokhagyma
pici késhegynyi rozmaring
kenéshez oliva olaj
pici vizben elkevert zuzott fokhagyma
A hozzávalókat a gépbe helyezzük, ha a tészta összeálllt, kikapcsolt gépben kelni hagyjuk, míg a duplájára kel.
Kivesszük, kinyújtjuk, tepsire helyezve,a fokhagyma darabokat beleszúrjuk és kelni hagyjuk, kb 20 percig
Sütés előtt, olivával megkenjük, és előmelegített sütőben 200-210 fokon 30 percig sütjük .
Amikor kivesszük még forrón, ecsettel rákenjük a zuzott fokhagymát! (egy pici vizben 1-2 gerezd zuzott fokhagymát)
Nem kell félni nincs kudarc, és nagyon finom!



|
Szia!
Szeretném kérdezni,hogy ha este megcsináloma tésztát másnap még ki tudom sütni? Nagyon finom már csináltam ,de most nincs időm aznap a kelesztéshez.
Köszönöm válaszod!
Üdv.
Eszti