Rácsos szilvás lepény
Kelttészta
50 dkg liszt 5 ek.olaj 2 tojás sárgája 2 ek cukor 1/2 élesztő só 1 cs vaniliás cukor 220 ml tej
A hozzávalókat a gépbe tesszük, és kelesztő programra állítsuk. Dagasztás után, a kikapcsolt gépben hagyjuk a tésztát, és ha duplájára kelt, a tésztát deszkára borítva kissi kinyújtjuk! (a rácshoz egy kevés tésztát vegyünk el) A tésztát egy közepes tepsibe rakjuk, és szilvával jól megpakoljuk, a szilvákat kicsit nyomjuk bele a tésztába!
Megszórjuk fahéjjal, kristálycukorral, és végül a rácsot ráhelyezzük!
A rács elkészítése: A maradék tésztát kinyújtjuk, és derelye vágóval vékony csikokat vágunk, ezeket a csikokat külön-külön ráhelyezzük a szilvára! A tetején lévő tésztát tojással megkenjük!
Sütés: hő.lég: 165 fok 30-35 perc
|