Karalábé leves
(Levesek)
1 ek. zsírban vagy olajban megdisztelünk 3 db karikára vágott sárgarépát, és 2 db apró kockára vágott karalábét, ha félig puhák a zöldségek, rádobunk egy kevés petrezselyem zöldet, és 1 ek lisztetet szórunk rá.
Gyorsan kevergetés mellet felöntjük 1,5-2 l vízzel
Füszerezzük: 2 db húsleves kocka, só, bors, 1/2 paradicsom, 1szelet zöldpaprika.
Levesbetének, grizgaluskát szaggatunk bele.
Aki szereti, a végén tejfőllel behabarjuk!
Grízgaluska
1 tojás
1tk vegeta
70 gr búzadara
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és berakjuk a hűtőbe, max 30-ig!
Utánna kiskanállal levesbe szaggatjuk, és még 5-10 percig főzzük.

|