Kovászos fehér tönköly kenyér
Kovászos fehér tönköly kenyér
40 dkg BL 80 liszt 15 dkg fehér tönkölyliszt + 1 pupos e.k. fehér tönkölyliszt 1 pupos e.k Falusi fehérkenyér kev. 1/2 e.k síkér késhegynyi aszkorbinsav 2,5 kk. só 1 kk.cukor 1,7 dkg élesztő 2 nagy ek búzakovász 2,8 folyadék (ebből 1 dl tej, v kefir, és 1,8 dl víz) +- 1 ek.
Mindent bele rakunk a gépbe, ellindítjuk a dagasztó programot, ha a dagsztásnak vége kikapcsoljuk a gépet, és 1 órát kelesszük. Utánna lazán átgyurjuk, formázzuk pengével a tetejét bevágjuk, és formába vagy tepsire helyezzük. És még legalább 1 órát kelesszük.
Ezt a kenyeret sütőzacskóban sütöttem, persze lehet enélkül is, akkor egy kis vízet tegyünk a tepsi alá!
Hő.lég 175 fok 50-55 perc
|