Fejtetbab leves
(Levesek)
Hozávalók: 4 személyre
0,5 kg fagyasztott fejtetbab 3 db répa 2-3 db zöldség 1 közepes fej vöröshagyma 2 szál zellerzöld fél paprika fél paradicsom 1 ek zsír 2 tyúkhúsleves kocka bors, só petrezyelyemzöld pici pirospaprika 2 e.k. liszt 2 gerezd fokhagyma
1,5-2 l vízben feltesszük főni a babot, a hosszában felszeletelt répával, zöldséggel. Belerakjuk a zellerzöldet, paradicsomot, zöldpaprikát, Forrás után, tyúkhúsleveskockát, sót, borsot.
Amíg fő a levesünk megcsináljuk a rántást, Egy e.k zsírrban,üvegesre pirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, belerakjuk a lisztet, folyamatos kevergetés mellett a zuzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, és végül a pirospaprikát. Végül a tűzről levéve, kevés hideg vízzel felengedjük.
Ha a bab, és zöldségek megpuhultak, a rántást beleöntjük a levesbe, és újra forralásig főzzük.
Csipetkét vagy tésztát főzhetünk bele.

|