Hólabda
Kicsit pepecselős, de megéri!
Hólabda Hozzávalók:
A tésztához: 40 dkg porcukor 8 evőkanál forró víz 8 tojás 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaó
A krémhez: 1/2 l tej 5 evőkanál liszt 25 dkg vaj 20 dkg porcukor kókuszreszelék
A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük. Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Kókusz csak az oldalán legyen. A tetejére, csokimázat tehetünk, nálam ez most elmaradt!
|