Gulyás leves
.
Gulyás leves
Hozzávalók:
0,5 kg disznóhús vagy marhahús, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 g zsir, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom, őrölt kömény, fűszerpaprika, só, vegeta, 150 g sárgarépa, 100 g zöldség, 2 szál zellerzöld, 400 g burgonya. kevés füst kolbász, Csipetkéhez: 1 db tojás, és annyi liszt amennyit a tojás felvesz, só.
A húst kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a zsirt, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát, belerakjuk a húst és lassan piritjuk hogy a hús kis levet engedjen, beleszórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, hidegvizzel felengedjük, bele rakjuk a fokhagymát a hasábokra vágott zöldségeket, zöldpaprikát és a paradicsomot,és a zellerzöldet és a füszereket, ha majdnem elkészült a leves, a kockákra vágott a burgonyát, is beletesszük és a karikára vágott füstölt kolbászt, végül a csipkedett tésztával együtt. készre főzzük.

|