Kovászos fehér-tönköly zsemle
(Képpel)
40 dkg BL 80 liszt 20 dkg Fehér tönköly liszt 13 dkg búzakovász 1 dkg élesztő 2 kk. só 1 kk. cukor 1/2 ek. síkér késhegynyi aszkorbin 1,5 dl tej 1,5 dl víz
Mindent bele rakok a gépbe, dagasztás után a gépet kikapcsolom, és hagyom 1 órát kelni. Utánna kiveszem, lazán átgyurom és 9 részre osztom. Szép kerek zsemléket formázok, és tepsire helyezett sütőpapírra rakom. Letakarom és 30-45 percet kelesztem (duplájára nőjön!)
Előmelegített sütőben hő.lég 175 fok, megsütöm. kb: 30-35 perc.
Vízet alá tenni! A zsemléket sütés előtt vizzel megspriccelni, és mikor kivesszük a sütőből, szintén spricceljük meg!
|