Frankfurti leves

(Levesek)
1.
2 fej közepes vöröshagymát és egy kevés füstölt szalonnát kockára vágjuk, és 2 evőkanál olajban vagy zsírban megdinszteljük.
Bele tesszük, 50 dkg vékonyra vágott kelkáposztát, 2-3 gerezd tört fokhagymát, és 1 csapott mokkáskanál őrölt köményt.
Kevés vízet aláönteni, és párolni, majdnem puhulásig.
2.
2 pár virslit karikára vágunk, és egy kevés forró olajban vagy zsírban megpirítjuk, kivesszük a virslit és ebben a zsíradékban ....
...elkészítjük a rántást. 2 ek. lisztel
és egy pici pirospaprikával. amit végül pici vizzel felöntünk és 1 dl tejfőllel simára keverünk.
3.
Megpárolodott káposztát felengedjük, kb: 1,5 l vízzel.
Fűszerezzük: bors, só, majoranna.
A rántást belekeverjük a levesbe, felforr és tálaljuk,

|