Édes : Tönkölyös-Almás muffin |
Tönkölyös-Almás muffin
2006.03.05. 13:30
Hozzávalók:
15 dkg margarin,
15 dkg cukor,
13 dkg tönkölybúza liszt (ez barna),
3 dkg fehér teljes kiőrlésű liszt,
2 tojás,
1 citrom héja reszelve,
1 teáskanál sütőpor,
1 nagy alma.
Elkészítés: A puha vajat el kell keverni a cukorral, hozzáadni egyenként a két tojást, a citromhéját, és a recept nem írja, de az almához nagyon jó, én szoktam bele tenni egy kis fahéjat is, ez nagyot dob az ízén annak, aki szereti. Aztán össze kell keverni a lisztet a sütőporral, és hozzáadni folyamatos keverés közben a vajas masszához. A végén hozzá kell adni az almát lereszelve. Én amúgy nem szoktam kétféle liszttel csinálni, csak a barnával, és tegnap éppen nem volt otthon tönkölyös liszt, ezért sima liszttel csináltam meg, de így is nagyon fincsi lett. A sütőt elő kell melegíteni 200 fokra, és 20 perc alatt megsül
|