Rebarbarás muffin
2006.03.05. 13:22
REBARARÁS MUFFIN Hozzávalók: (kb. 16 db)
1 tojás, 1 és 1/4 bögre barnacukor (fehér is jó) + 1/2 bögre cukor a tetejére 1/2 bögre olaj,
1 kanál olvasztott vaj, 1 bögre joghurt (kefir, író), 1 csomag vaníliás cukor vagy van. aromából 1 kiskanálnyi. 2 1/2 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna,
pici só,
1 1/2 bögre apróra vágott rebarbara,
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Egy tálba összekeverni a tojást, barnacukrot (fehér is jó), olajat, joghurtot (kefír, író), vaniliás cukrot. Egy másik tálba összekeverni a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót.
A két tálat összekeverni és beleszórni az apróra vágott rebarbarát (olyan fél-hnegyed cm darabok) és összekeverni. Lehet bele még tenni 1/2 bögre vágott diót is. Muffin formákba adagolni és a tetejére a következőt morzsolni: 1/2 bögre cukor, fahéj és olvasztott vaj keveréke. Megsütni a szokásos módon. (A bögre mérete: 1 cup=250 ml.)
|