Narancsos muffin
2006.03.05. 13:17
NARANCSOS MUFFIN: (édesítőszeres) Hozzávalók: (12 db)
20 dkg liszt,
5 dkg CANDEREL édesítőpor,
2 tk sütőpor,
2 nagy narancs,
5 dkg lágy margarin,
1 tojás Elkészítés:
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A lisztet összekeverjük a CANDEREL édesítőporral, a sütőporral és egy csipet sóval. A narancsot alaposan megmossuk, az egyik héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk. A liszthez adjuk a narancslevet (ha nincs 2 dl, egészítsük ki dobozos lével), a margarint, a tojást és a narancs reszelt héját. Alaposan összedolgozzuk. A muffin sütőforma mélyedéseibe egy-egy muffin papírt teszünk, kétharmadáig megtöltjük a masszával és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Kissé kihűtjük.
|