Mogyóros muffin
2006.03.05. 13:14
Hozzávalók:
7,5 dkg törökmogyoró (megpirítva, ledarálva)
4 tk kakaópor (nem cukrozott!)
1 tk sütőpor
15 dkg liszt
15 dkg vaj
12 dkg cukor
3 tojás
12 dkg Nutella
1 ˝ evőkanál tejföl
Elkészítés:
Az egyik keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, mogyoró, sütőpor, kakaópor
Egy másik edénybe először kimérjük a vajat (néhány másodpercre betesszük a mikróba, hogy megpuhuljon egy kicsit), hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és habosra kikeverjük az egész elegyet. (botmixerrel a legegyszerűbb). Végül a Nutellával és a tejföllel is összekeverjük.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, és most már lyukacsos fakanálra váltunk át botmixer helyett. A kész muffin masszát ezután beleadagoljuk a kivajazott sütő mélyedéseibe (fagyiskanállal a legegyszerűbb), és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg, de bevonhatjuk csokimázzal is
|