Meggyes muffin
2006.03.05. 13:11
MEGGYES MUFFIN
Hozzávalók:
50 g étcsoki,
175 g vaj vagy margarin
100g cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
kicsi só,
4 tojás,
225g liszt,
75g ételkeményítő,
1 csomag sütőpor,
Cseresznye- vagy meggybefőtt
Elkészítés:
Csokit nagy lyukú reszelőn reszelni, ha nincs idő, törd össze kicsire, befőttet jól lecsöpögetni.
A puha vajat, cukrot, vaníliás cukrot, sót krémesre keverni, tojásokat egymás után hozzákeverni, majd a liszt, étkezési keményítő és sütőpor keverékét szép lassan belekeverni.
A legvégén a csokit és a befőttet beleönteni.
200°C-on, kizsírozott (vagy papír kosárkákban) sütni. Szúráspróba.
|