Linzer muffin
2006.03.05. 13:04
LINZER MUFFIN Hozzávalók:
250g liszt 2 1/2tk sütőpor 1/2tk szódabikarbóna 1tk őrölt fahéj 1/8tk őrölt szegfűszeg 60g durvára őrölt mandula 1/2 citrom reszelt héja 1 tojás 120 g cukor 1cs vaníliás cukor 80ml olaj(vagy 125g vaj) 1-2 ek citromlé 250-275g kefir vagy joghurt 12 ek piros lekvár (eper vagy málna esetleg ribiz
Elkészítés:
A "nedves" anyagokat is kikeverjük, hozzáöntjük a száraz anyagokat is, gyorsan összekeverjük, ne túl sokáig, akkor nagyon elázik. 180°C-os előmelegített sütőben a középső részen 25-30 percig sütjük. Felbevágjuk muffint, bele a lekvárt, majd a tetejét porcukorral meghintjük és összeragasztjuk. Aki nem akar ragasztgatni, csak felig tegye a formába a tésztát, rá a lekvár és meg 1 fel tészta, akkor így sütjük ki.
|