Mexikói chilis kenyér
Mexikói chilis kenyér
Mexikói chilis kenyér /Sherpa/
30 dkg finomliszt 20 dkg kukoricadara ( fele dara a fele kukorica liszt) 10 gr búzakovászpor 1,8 dkg élesztő 2 k.k síkér 2 k.k só 3/4 k.k cukor 2 e.k olivaolaj 2 dl kefir 0,7 dl víz fél kis konzerv doboz kukorica 2 kis chili paprika 1 e.k piros paprika apró kockára vágva 1 t.k szárított koiánder a megszóráshoz (nekem nem volt,így elhagytam)
A gépbe rakom a hozzávalókat, (kívéve a kukorica és mindkét paprika) és elínditom a dagsztó programot. Az utólsó 5-10 percben hozzáadom a maradék hozzávalókat.
Ha a gép megdagasztotta, kikapcsolom és 1 órát kelesztem. Majd lazán átgyúrom, és formába teszem.
Tovább kelesztem, (én ezt a kenyeret még 1,5 órát kelesztettem) Végül előmelegített sütőbe hő.lég 175 fokon szép barnára sütöttem 50 percet.
|