Fehér kenyér 2.
Fehér kenyér 2.
Fehér kenyér /Fruzsika/
55 deka BL80
1 bő ek krumplipehely
1 bő ek teljeskiörlésű tönkölykiszt
1 késhegynyi (kb csapott mokka) aszkorbinsav
fél ek sikér
1 evőkanál vaj
2 kk só
2,5 deka friss élesztő
fél k.k cukor
100 ml tej és 200 ml langyos víz
Dagasztás a gépben.
Kelesztés:
Lekapcsolt gépben hagyom, kb 45-50 percet.
Ezután kiborítom, lisztezett deszkára, gyengéden átgyúrom,
Vagy formában rakom, de lehet a tepsire is, bevágom a tetejét pengével, (most ezt sütőzacskóban sütöttem) és ott tovább kelesztem, még 1 órát.
Ezt a kenyeret megint a sütőben kelesztettem, és mikor megkelt beállítottam a hőfokot 175 fok-ra és 1 órát sütöttem
|