Almás pite
Régi jó kis recept még a nagymamitól.
Almás pite
Hozzávalók:
Tésztájához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 egész tojás
csipet só
15 dkg cukor
1 sütőpor
A hozzávalókat összegyúrjuk, elosszuk két részre egy nagyobb és egy kissebb tésztára.
A nagyobb tésztát kinyújtjuk, és belerakjuk a Közepes tepsibe, kicsit felhúzva a széleit, hogy ki ne follyék a töltelék.
8 db közepes alma durva reszelővel lereszelve, levét kinyomkodjuk, a tészta alsó részére rászórjuk, meghintjük cukorral és fahéjjal, és rá rakjuk a tészta kinyújtott másik felét is.
Tojással megkenjük, és jól megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz kijöjjön sütés közben.
Sütés: hő.lég. 160 fok 40 perc
|