Fehér kenyér 1.
Fehér kenyér 1.
30 dkg BL80 kenyérliszt 25 dkg Fehér tönkölyliszt 1 bő evő.k. Falusi fehérkenyér kev. 1 bő evő.k. Teljeskíőrlésű Tönkölyliszt 1 késhegynyi aszkorbinsav 1 evő.k. vaj 2 kis.m.kanál só 1/2 kis.m.kanál cukor fél evő.k. síkér 2,5 dkg friss élesztő 1 dl tej 2 dl víz (estleg még 1 evőkanál víz)
A gépbe beleraktam a hozzávalókat, megdagasztotta és dagasztás után kikapcsoltam, és hagytam 1 órát kelni. Utánna kivettem lazán átgyurtam és megformázva sütőzacskóba tettem (lehet persze anélkül is) Hideg sütőben hagytam 1 órát kelni.
És most jön az amit még nem igen csinátam, a kenyeret a sütőbe hagyva felraktam 175 fokra sütőt hőlégkeveréssel. 1 órát sütöttem (a végén kicsit vissza vettem a hőfokból) Eddi inkább előmelegített sütőben sütöttem a kenyereket, de ez a kenyér nagyon szép lett így most, bízonytalanná vált a sütési módszerem, hogy hogy is lenne jobb.
|