Duna hullám
Meggyel kétféle ízű tésztával, gyorsan elkészíthető sütemény
25 dkg Vaj vagy Ráma.
Ezt kikeverjük 25 dkg kristálycukorral, 1 vaniliás cukorral és 6 tojás sárgájával.
Ezután hozzáadok 35 dkg lisztet, amibe 1 dkg sütőport keverünk. végül a 6 tojás felvert kemény habját.
Jól kikeverjük. A massza felét egy kízsírozott kilisztezett tepsibe kenjük.
A másik felének 2 evőkanál kakaót keverünk, és az előző rétegre símitjük. (nem baj ha nem egyenletes, attól lesz a Duna hullám)
Tetejét kirakom magozott meggyel. (nem kell belenyomni!)
Én nagy tepsibe sütöttem, dupla krémmel.
Hőlég: 160 fok a közepe fele levettem 150 fokra. kb 30 perc
Krém: 20 dkg Rámát 10 dkg porcukorral habosra keverünk. 1 cs vaniliás pudingot 4 dl tejjel sűrűre fözzük.
Ha kihűlt kanalanként a vajhoz keverjük, és 2-3 evőkanál rummal ízesítjük.
Ezt rákenem a kihűlt tésztára.
És csokimáz a tetejére.
Ha nagy tepsibe sütjük, akkor a krémet érdemes duplán venni!
Csokimáz: 4 evők. kakaó, 4 evő.k. cukor, 4 evő.k. víz
Tűzre teszem és kicsit főzöm. Pár perc után leveszem, és egy fél vajat keverek hozzá.
|