Dobos torta
6 lapos finom csokoládéval készült torta
Dobostorta (SaMaris)
Tészta: 6 tojás , 6 kanál cukor és 6 kanál liszt keverékéből piskótatésztát készítünk , ha meghűlt 6 egyenlő részre osztjuk.
Krém: 15 dkg cukor , negyed rúd vanília , 4 tojás , 15 dkg csokoládé , 2 evőkanál víz , 15 dkg vaj
Elkészítése:tojást , cukrot , vaníliát habüstben felverjük , majd a felvert tojást lábas felett gőzön , sűrűre verjük /nem csepeg a habverőről/ és hűlni hagyjuk. Csokoládét a vízzel felfőzzük , a vajat habosra keverjük . Langyosra hűlt tojáskrémet a csokoládéval a vajhoz adjuk , elkeverjük és megtöltjük a lapokat , a krémből egy keveset félreteszünk az oldalára és díszitésre.A hatodik lapot félretesszük erre kerül a cukormáz.
Cukormáz : 5 evőkanál kristálycukrot felolvasztunk , amikor már az olvadt cukor színe barna akkor beleteszünk egy darabka vajat és ha a vaj elolvadt , akkor a félre tett lapra öntjük , gyorsan elkenjük a lapon és vízes késsel bejelöljük a szeleteket és így helyezzük a helyére és a félretett krémmel felkenjük az oldalát és feldíszítjük a tetejét./én a szeleteket egyenként teszem a helyére és így
díszítem fel/
|