Gesztenyés muffin
2006.01.25. 17:04
GESZTENYÉS MUFFIN
Hozzávalók: (12 db)
8, 5 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
pár csepp rumaroma
15, vagy akár 25 dkg megpuhított gesztenyepüré
1, 25 dl tej
20 dkg lisztet
1. 5 kávéskanál sütőport
pici fahéj
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral, tojással, rumaromával, gesztenyepürével habosra keverjük, majd belekeverjük a tejet. Beleszórjuk az összekevert lisztet, sütőport és fahéjat, majd bele a mazsolát (én kicsit beáztattam rumaromás vízbe). Összekeverjük.
A muffin sütőbe beletesszük a muffin papírokat, majd 3/4 részig tésztával feltöltjük és mehet be az előmelegített sütőbe (170 fokon kb. 20 perc, hasonlóan, mint a többi fajta muffint).
Ötlet: meg lehet bolondítani egy kis olvasztott csokival a tetején.
|