Pozsonyi kifli
Omlós tészta, dióval mákkal töltve
Pozsonyi kifli Hozzávalók
50 dkg liszt 2 tojás 2 evő.k. tejfől csipet só 7 dkg cukor 3 dkg élesztő /felfuttatva 05 dl tejben/ 15 dkg margarin Az egészet összegyurjuk, fél órát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, nagyobb pohárral kiszaggatjuk. A kerek formákat, külön még egy kicsit oválisra nyújtjuk. Megtöltjük a kifliket a töltelékkel, ami lehet mák, dió.
A mák és a diót ledaráljuk, cukorral elkeverjük és annyi forró tejet öntünk rá, hogy egy nagyon sűrű masza legyen.
A kifliket tepsin még egy 15 percet pihentetjük és sütés elött tojással lekenjük, 15-20 percig 165 fokon sütjük. /hő.lég./ sima sütő 190 fok
|