Őzgerinc
Kétféle tészta, külőn-külön őzgerinc formába megsütve, felszeletelve, puncs krémmel megkenve, ferdén szeletelve. Mutatós sütemény.
Őzgerinc
Elkészítünk 8 db tojásból egy piskota tésztát. Ezt megfelezve, az egyik felébe 1,5 evőkanál kakaóport teszünk. 2 db őzgerinc formába öntjük, az egyikbe a sima piskotát a másikba a kakaósat 160 fokon hől. megsütjük.
1 cs puncs pudingot megfőzünk, 4 dl tejben, 4 ek. cukorral. Ha majdnem kihült hozzáadjuk 20 dkg vajat jól kikeverjük.
A piskotákat ujjnyi szeletekre vágjuk, egyszer kakaós hozzá a krém utánna sima piskota, és ez így váltogatja egymást.
Végül 2 tábla étbevonót felolvasztunk, 2 ek.vízzel, és félrehúzva 10 dkg vajat keverünk hozzá. Ráöntjük az őzgerincre.
Hűtőben 1-2 órát pihentetjük. A szeletelés: ferdén kell vágni, akkor lessz töbféle rétegben.
|