Somlói galuska
Nagyon finom csokoládé öntettel.
Somlóim a következő:
Egy kevés rumba megáztatjuk a mazsolát.
5 db tojásból piskótát sütünk
Elkészítjük a krémet:
25 dkg cukor
2,5 evőkanál kakaópor
2 evőkanál liszt
1,5 dl kávé
6 dl tej
Ezt fokozatosan keverni, és összeforalni.
Utánna levesszük a tűzről és még melegen 7 dkg margarinnal elkeverjük.
Ha a piskóta meghült,szét tépkedjük kissebb darabokra, egy mély tálban rétegelve elősször piskota, utánna egy kevés lecsurgatott kinyomkodott mazsola, estleg kandirozott narancshéj, vagy ami tetszik.
Erre locsolunk (inkább csepegtetünk) egy kis rumaromát nagyon pici vizzel hígitva.
Utánna megint piskóta, mazsola, rumaroma, amig a piskota el nem fogy.
A krémnek nem szabad kihűlni, mikor ráöntjük a piskótára. Ne legyen forró, meleg legyen!!
Amikor már teljesen kihűlt hűtőben legalább 5-6 órán át hűtjük.
Végül a tetejére tejszinhabot rakunk.
Én csokidarát szórok még a tetejére (egérkakinak is mondják, már bocsika
|