Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[7165-7146] [7145-7126] [7125-7106] [7105-7086] [7085-7066] [7065-7046] [7045-7026] [7025-7006] [7005-6986] [6985-6966] [6965-6946] [6945-6926] [6925-6906] [6905-6886] [6885-6866] [6865-6846] [6845-6826] [6825-6806] [6805-6786] [6785-6766] [6765-6746] [6745-6726] [6725-6706] [6705-6686] [6685-6666] [6665-6646] [6645-6626] [6625-6606] [6605-6586] [6585-6566] [6565-6546] [6545-6526] [6525-6506] [6505-6486] [6485-6466] [6465-6446] [6445-6426] [6425-6406] [6405-6386] [6385-6366] [6365-6346] [6345-6326] [6325-6306] [6305-6286] [6285-6266] [6265-6246] [6245-6226] [6225-6206] [Korábbi]
Jobbnál jobb hírek:)
Lépjetek a javulás útjára, Böbsi :):)
Na, Zsuzsa, csak éhes volt az Attila :) - nagyon :) Tudom, tudom, bosszantó az ilyen, kezdhetted előről :) |
Sziasztok!
Betegek vagyunk, fekszünk. :( |
Sziasztok! Most jól kidühöngtem magam, úgy hogy egy szót sem szóltam hangosan, mert ha szolok...... itt fütttty.....de majdnem szétdurrantam. Vadast szántam holnapra, meg is főztem a húsit a zöldséget a mártásnak húsdarálón szoktam ledarálni és egy dobozba várja a sorát, a husi meg marad a főzőlébe pácolódni. kiraktam őket a teraszra hűlni. gondoltam már biztos meghűlt és berakom a hűtőbe, de igen könnyűnek találtam a dobot. Kinyitom hát alig van az alján darált zöldség a mártásnak. Kérdem Öregkét hogy mit tud róla, hát Ő csak éppen belekóstolt. Most álhatok neki külön zöldséget csinálni hozzá. Knédlit gondoltam hozzá, de most nem csinálok kettőnknek itthon reggel átfutok túl Komáromba és hozok félkészen. Veszek sűrített dobozos tejet is és nekimállok kipróbálom a Marlenka készítését. 
|
Nem talány nekem se Zsuzsa, de ketten maradtunk a Jánossal. |
Sziasztok!
Hát Gondaanyu nem hinném hogy talány lenne a derékfájásod oka! Lehet kevesebbet kellene bevállalnod. Nem mondom hogy a hintaszék a megoldás, de nem is az hogy szakadásig.
Sütök már napja, 3 szülinaposunk, házassági évforduló, gyerekzsúr, ki van próbálva a sütő rendesen. Nagyon jó benne sütni! Van rajta kenyérsütő program ahol plusz gőzt adagol a sütőtérbe, hát kíváncsi leszek hogy boldogulok vele.
Öregke nem lett sokkal jobban. Kedden kell menni a bőrgyógyászatra újra, munkáról még szó sem lehet.
Böbsike! Lett kutyusotok végül?  |
Részemről ki vagyok purcanva. Szerdán is kenyeret sütöttem, tegnap elültettünk 80 kisfát, 74 őszibarackot, a többi olyan nagypapa kertjéből való fajta alma meg cseresznye meg meggy.
Ma megint kenyér. Ideje annyira fáj a derekam ilyen napok után, hogy mozdulni sem bírok, mintha egy nagy hegyes tű lenne benne.
Hajnalban megyünk piacra.
De elhatározódott, hogy eladjuk abirtokot. Mindenestül. A traktorokat nem :) A többit viheti aki fizeti :) Ha van valaki ismerősötök, ajánlhatjátok neki.
|
Fincsi Zsuzsa! 2 hét múlva ha Tomi hazajön a csokisat csinálom meg! Jó tanács! Hűtőben fél napig, de utána már ne hűtsd! Fogyasztás előtt ne legyen hűtőben!
http://aprosef.hu/marlenka |
Nagyon tuti a recept, úgy jó ahogy van! A befőttessüveg megoldás tökéletes! A tej gyönyörűen karamellizálódott és hozzá sem nyúltam! A tészta is tökéletes! Holnap hozok képet, most pihen a hűtőben! |
Na, először tejből főztem a karamellet, sokáig kevergetve :) Gyerekkoromban anyánk sokszor töltött meg nápolyi lapokat ilyen tejből karamell krémmel. |
Nekem Szlovákiából van dobozos sürített tejem, azt főzögettem. |
Sziasztok! Na erre én is kíváncsi vagyok Böbsike. Mivel már jó pár éve nem dolgozom, azóta nem is ettem ilyet. A "túféli" kollégák szoktak sütni alkalomra az eredeti recept szerin és abból ettem. olyan tejkaramellás íze volt. Ha tényleg nem olyan pepecs én is megpróbálnám.
Gulyáslevest főztem lángossal. holnapra káposztás tésztát csinálok mellé.  |
Jaj, dehogy!
Itt a sürített tejet, bele kell tenni egy befőttes üvegbe, le kellzárni és 3 órán át forró vizbe rakva főzni. Előny hogy nem kell kevergetni!
Ennek a receptnek még a nagy előnye, hogy nem kell nyújtani a tésztát, mert folyékony. Így több lapot sütni! Megnéztem a gyári videót, hogy "hogyan készül" és ott is a tészta folyékony! Na ennyit erről, majd meglátjuk! |
Én többször is sütöttem, nem bonyolultabb a mézesnél. De nehogy pudinggal csináld. Csakis sürített tejjel. Vagy csináld meg tejbúl előre.
http://gondaanyu.blogspot.hu/2013/02/marlenka.html |
Sütöttetek már Marlenkát?
Én már régóta szeretnék, de olyan szuttyogós az elkészítése, hogy hanyagoltam még a gondolatát is! Most ráakadtam egy gyors vagy inkább egyszerűbb verzióra, pénteken meg szeretném sütni ha jó lesz mutatom! |
Az almás pudingos rétesért oda meg vissza volt a Tomi! A sütit is mutatom amit tegnap ettünk. Ferinek nagyon izlett, fél tepsit megette, én kicsit hiánolom krémesebb részt, de nem száraz a mákos , mégha nem is krém!
 |
|