Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[7165-7146] [7145-7126] [7125-7106] [7105-7086] [7085-7066] [7065-7046] [7045-7026] [7025-7006] [7005-6986] [6985-6966] [6965-6946] [6945-6926] [6925-6906] [6905-6886] [6885-6866] [6865-6846] [6845-6826] [6825-6806] [6805-6786] [6785-6766] [6765-6746] [6745-6726] [6725-6706] [6705-6686] [6685-6666] [6665-6646] [6645-6626] [6625-6606] [6605-6586] [6585-6566] [6565-6546] [6545-6526] [6525-6506] [6505-6486] [6485-6466] [6465-6446] [6445-6426] [6425-6406] [6405-6386] [6385-6366] [6365-6346] [6345-6326] [6325-6306] [6305-6286] [6285-6266] [6265-6246] [6245-6226] [6225-6206] [Korábbi]
Sziasztok!
Ebéd után volt egy kis elintézni valóm a postán, aztán a fodrásznál kötöttem ki. Nem voltam bejelentkezve, de szerencsére éppen végzett egy frizurával, így nagyon gyorsan én is elkészültem. Örülök, hogy benéztem hozzá, mert kórházba volt a magas vérnyomása miatt, de csak 1 napig...
Most pedig egy kicsit netezek.
Andi!
Elolvastam a recit! Biztos, hogy nagyon finom lehet elkésztítve! 
Mindenkinek kellemes délutánt! 
|
Tegnap elfelejtettem a kért kávét, most pótolom, de ez friss!!
Puszi:Gyöngyi
|
HA LEHETNE MINDENNAP MEGFÖZNÉM NAGYON IZLIK. KIVÁNCSI VAGYOK MIT SZOLNAK AZ ITTHONIAK HOZZÁ. |
AZT ELFELEJTETTEM HA A LISZTET ÉS A TEJFÖLT KIKAVARTUK AKKOR TEÁSKANÁLNYI TÁTKONYT KELL HOZZÁ ADNI.EGY KICSIT LEHET PUPOS IS. |
Köszönöm a revepteket!! Én is közepes tepsibe sütöm. |
BÖBSI!!! NE HARAGUDJ HOGY IDE IRTAM LE A RECEPTET. A KEZEMET NEM ÉRZEM NAGYON FINOM LEVES |
TÁRKONYOS RAGU LEVES. 40DKG SERTÉSCOMB LEHET 50 IS. 2DL TEJFÖL 2 DB RÉPA 2DB PETREZSELYEM 2 EVŐKANÁL LISZT 1 KIS FEJ HAGYMA 2DB HUSLEVES KOCKA PICI DELIKÁT VAGY VEGETA. ELKÉSZITÉS..... PICI OLAJON KB 3 PERCIG PIRITANI A KARIKÁRA VÁGOTT RÉPÁT ÉS PETREZSELYMET. AZTÁN KIVESSZÜK. JÖHET BELE A KOCKÁRA VÁGOTT HUS KIFEHÉRITENI EGY KICSIT. AZTÁN FELÖNTENI 1,5 L VIZZEL DE LEHET 2LITER IS.AZTÁN EGÉSZBE BELE A HAGYMA ,ÉS A 2DB HUSLEVESKOCKA PICI DELIKÁT. MIKOR FÉLIG MEGFÖTT A HUS VISSZA TENNI A RÉPÁT PETREZSELYMET ÉS PUHÁRA FŐZNI. HA A HUSNAK HABJA LESSZ AZT LEVESSZÜK A TETEJÉRÖL. 2 EK LISZTET A TEJFÖLEL ÉS A TÁRKONNYAL KIKAVARNI. ÉN NEKEM BOLTI MORZSOLT TÁRKONYOM VAN AZT HISZEM KOTÁNYI DE LEHET FRISSET IS BELE TENNI. MIKOR MÁR MINDEN MEGFÖTT BEHABAROM A LEVEST. 1 TOJÁSBOL PICI LISZTEL NOKEDLIT CSINÁLOK MÉG EGY PICI TÁRKONYT IS TESZEK A NOKEDLI TÉSZTÁBA ÉS BELE SZAGATOM . UTÁNA TÁRKONY ECETTEL IZESITENI OLYAN JO KIS SAVANYKÁS LEGYEN. DE NEM SOKAT TENNI BELÖLE. IZLÉS SZERINT. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ. |
Andi! Melyiket? Az enyémet? Inkább közepes! Akkor nem lessz olyan vékony a tészta.
Szia Ella!
Neked is legyen nagyon szép napod! Nálunk borús van, de nem esik!
Szia Ildikó!
Hamburger: (EMargit)
2 dl folyadék (tej+joghurt vagy kefír) 5 dkg margarin 1, 5 kk folyékony édesítőszer (vagy 3 ek cukor) 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor 45 dkg BL 80-as kenyérliszt 2,5 dkg friss élesztő 1 tojás késh. aszkorbinsav
2-szer dagasztatom a géppel, közben 20 percet kel. A második dagasztás után 10 felé vágom, picit egyenként átgyúrom, majd formázva tepsin kelesztem. A tetejét vizezett tojássárgájával kenem le és szezámmagot szórok rá.
Hamburger hús:
Bármilyen húst ledarálhatsz, én általában csirkét vagy pulykát szoktam. Ebbe jön: mustár, só, bors, Worcestershire szósz (ez fontos!!) és esetleg egy kevés ketchup. (Nem szabad beletenni fokhagymát, hagymát, tojást, mert ezektől fasírt jellege lesz a húsnak.)
Tehát a felsoroltakat összekeverem és teljesen lapos pogácsákat, sőt inkább lapokat formázok belőle. Ezt teflon serpenyőben vagy kontakt grillben megsütöm. Megsütve fagyasztható, mikróban kb. 1 perc alatt felolvasztható és olyan, mint frissen |
ildikó!! lefogom irni minnél elöbb. most lett kész és isteni finom. a turós pitét nagy tepsiben kell sütni vagy közepesben. |
Sziasztok!! Szép napot mindenkinek!!!
Böbsi ha lehet akkor írd le a receptet amiről tegnap beszéltünk,időd engedi.kész az ebéd,mai az gyors ebéd, zöldbab főzelék fasírtal,ma nem sütök semmit majd holnap.
Andi olvastam a levelet!!!hogy csináljátok a tárkonyos ragu levest? |
azt a mindenit. hát akkor nem irigyellek. én most fözöm a levest. itt esik az eső . nekem is szétt robban a fejem. |
Szia jónapot és jó munkát. Itt ragyogó az idő. |
Szia Andi!
Terelgetem az embereket a szuterinba :-)))
Szét esik a fejem tőlük, és még egész héten itt dolgoznak... :-(((
Egyébként takarítgatok |
jo reggelt! mi jot csinálsz |
ildikó |
Szia Böbsi. miz ujság . most tudtam egy kicsit leülni, holnap több ideig fent leszek .kész lett a töltött paprikám és nagyon finom lett. már abbol is tanultam hogy nyáron le fogom fagyasztani a paprikát. itt mindig tanul az ember. 1 kg paprika 180 ft. nem semmi. |
Sziasztok!
Tényleg ahány ház, annyi szokás...
Én Ellához hasonlóan az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, rá pirospaprikát teszek. Arra pedig én is nyersen teszem rá az apróra vágott krumplit, kicsit megsózom. Én nem szoktam vizet tenni bele... Közben párszor megkeverem. Ha megpuhult a krumpli, akkor belekeverem a közben kifőzött tésztát. 
|
Próbáld ki nemfogsz csalódni. |
|